Stort slagsmål vid vandrarhem i Stockholm

Publicerad

På onsdagskvällen larmades polisen till ett vandrarhem i Vasastan i Stockholm. Exakt vad som hänt på platsen är oklart då det finns många vittnesuppgifter som delvis motsäger varandra.

– Polisen kommer till platsen och träffar två män som är skadade och blöder. De får åka med ambulans till sjukhuset men utan några allvarligare skador, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Tio personer

Olika vittnen har gett polisen olika bild av männens roll. Vissa menar att de inlett ett bråk, andra att de oprovocerat blivit slagna. Klart är i alla fall att det utbrutit ett större slagsmål vid vandrarhemmet, där mellan fem och tio personer deltog.

 – Vissa av dem har sprungit från platsen innan polisen kom fram, säger Ola Österling.

Övervakningsbilder

Polisen arbetar vidare med att förhöra vittnen och går igenom övervakningsbilder för att se om de har fångat händelseförloppet. Sent på kvällen fanns ingen brottsrubricering.

– Det verkar ha börjat med någon form av stöld, för att sedan övergå till slagsmål. Det är oklart om något faktiskt tillgripits, säger Ola Österling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.