Heron City är nedsläckt Foto: Blåljusbilder

Strömavbrott i södra Stockholm – gallerior släcktes ner

Uppdaterad
Publicerad

Ett strömavbrott påverkade flera företag i Skärholmen under söndagen. Strax efter klockan 16.00 meddelade Vattenfall att problemet var åtgärdat.

Omkring 250 kunder i Skärholmen, nästan uteslutande företag, drabbades av strömavbrott på söndagen. Bland annat Ikeas varuhus vid Kungens Kurva och Heron City var utan ström.

– Jag var på väg till Ikea, men de dirigerar ut kunder ifrån varuhuset. De har sagt att de kommer att stänga för dagen om strömmen inte är tillbaka före klockan 16.00, sa Anja Hildén, som befann sig i Skärholmen på söndagen.

Strömavbrottet orsakade också köer i trafiken då många valde att lämna handelsområdet.

– Det är trafikkaos just nu, sa Anja Hildén.

Kabeln som gick sönder under någon form av arbete i området. Foto: Blåljusbilder

– En kabel har gått av under ett arbete, tekniker är på plats och jobbar för fullt med att koppla på strömmen till de berörda företagen, sa Heidi Stenström, pressekreterare på Vattenfall till SVT.

Södertörns brandförsvar fick larm om att det skulle brinna i elkablar vid Heron City. Men enligt räddningstjänsten så kunde Vattenfall hantera situationen själva.

Strax efter klockan 16.00 uppgav Vattenfall på sin hemsida att avbrottet var åtgärdat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.