Foto: Sara Ringhagen SVT

Studenter flyttar in i containerlägenheter

Uppdaterad
Publicerad

35 nya lägenheter baserade på containrar står nu klara i Hallonbergen. De allra första studenterna har redan flyttat in och resten kommer att installera sig på sina 26 kvadratmeter under slutet av veckan.

Alina Wass Widinghoff har börjat installera sig i sin lägenhet som hon ska bo i tillsammans med sin pojkvän.

– Det är jätteroligt att äntligen få flytta in, det har varit lite väntan, säger hon.

Lägenheterna inrymmer ett kök, badrum med dusch och ett sovrum/vardagsrum. De är bara 2,5 meter breda men desto djupare med 12,2 meter på längden.

”Bra lösning”

– Det är ju litet, vi ska bo två här och det är ju en utmaning i sig men det är ju en bra lösning när man pluggar, säger Alina.

Även fast lägenheterna är små verkar de flesta ändå nöjda med boendeformen eftersom det är så svårt att få tag i en bostad.

– Det är litet men snyggt och jag är glad över att få flytta in i en studentlägenhet för det är så svårt att få tag i en. Det blir lite trångt men det överlever man, säger Sergej Maleev som är en av studenterna som flyttar in.

– Det är vitt och fräscht och nybyggt så det känns ändå mer rymligt än vad det gör i en annan 27 kvadratare som inte är lika nyrenoverad, säger Alina.

Vad får du för reaktioner när du berättar för vänner och bekanta att du ska flytta in i en container?

– Jag tänker inte själv på att det är en container så jag glömmer för det mesta att berätta det men de flesta tycker att det är kul, framförallt de som känner igen sig i stiuationen att vara student och inte ha möjlighet att köpa lägenhet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.