Den 26-åriga ordningsvakten beskyllde kvinnor för att använda knark sen krävde han att de skulle utföra sexuella handlingar mot att han inte anmälde dem till polisen. Foto: TTbild

Stureplansvakt våldtog kvinnliga gäster – nu döms han till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En ordningsvakt som jobbat på olika Stureplansklubbar dömdes idag vid Stockholms tingsrätt till tre års fängelse för våldtäkt och tjänstefel.

Den 26-åriga ordningsvakten jobbade sedan flera år på olika krogar vid Stureplan. Enligt domen har mannen på arbetstid gått fram till kvinnliga gäster och beskyllt dem för att använda knark. Därefter har han krävt att kvinnorna ska utföra sexuella handlingar, som oralsex och samlag, mot att han inte skulle anmäla knarkanklagelsen till polisen.

Ordningsvakten har använt samma metod mot tre olika kvinnor vid tre olika tillfällen.

Tingsrätten finner att ordningsvakten utnyttjat kvinnornas utsatta situation och bedömer att alla tre kvinnornas berättelser är trovärdiga. Mannen döms för att ha våldtagit två av kvinnorna och för att ha begått tjänstefel.

Förutom ett tre år långt fängelsestraff ska han även betala skadestånd till kvinnorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.