Styckade sin fru – frias för mord

Publicerad

En man i Spånga som erkänt att han styckat sin fru och försökt elda upp kroppsdelarna frias nu från misstankar om mord. Däremot döms han för brott mot griftefriden, och får två års fängelse.

I våras försvann kvinnan från hemmet och först efter att vänner och släkt till kvinnan påpekat för hennes make att hon inte gick att kontakta anmälde han henne som saknad till polisen.

Under utredningen erkände mannen att han styckat sin fru i garaget med en såg som han köpt speciellt för styckningen. Sedan hade han eldat upp delar av kroppen, och lagt resterna av kroppen i bakluckan på en bil.

Säger att frun dog i en olyckshändelse

Däremot har han hävdat att han inte mördat sin fru, utan att hon dog i en olyckshändelse. Enligt mannen hade paret bråkat och han knuffade undan hustrun som föll mot ett bord och slog ihjäl sig.

Enligt domen från Solna tingsrätt går det inte att klarlägga hur kvinnan har dött och att det inte är omöjligt att hon har dött av ett fall. Därför menar tingsrätten att det inte är ställt utom rimligt tvivel att han uppsåtligt dödat henne.

Mannens hantering av kvinnans kropp bedömer tingsrätten som ”mycket osmakligt och skändligt” och han får maxstraffet för brott mot griftefriden, två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer