Uppemot 25-30 bilar brandskadades i en brand i ett garage i Kista i natt. Foto: Vera Nigrisoli WärnhjelmVisa alla (7)
Visa alla (7)

Svår garagebrand i Kista

Uppdaterad
Publicerad

Ett 1.000 kvadratmeder stort garage i Kista började brinna under natten mot torsdag. Larmet kom strax efter klockan två och boende i en närliggande radhuslänga fick evakueras. Många bilar totalförstördes i branden.

Av någon ännu okänd anledning hade det börjat brinna i en bil inne i ett stort garage, som ligger på Århusgatan i Kista, under natten mot torsdag. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm ska så många som uppemot 25-30 bilar ha brunnit.

– När vi kom till platsen så var det flertalet bilar som brann i garaget där som är en träkonstruktion, säger Jan Sundeborn, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

I det skedet var garaget, som är 20 gånger 50 meter, helt övertänt och hela taket har rasat in. Vid tre-tiden på natten konstaterade Jan Sundeborn att man hade kontroll över branden.

Bensindunkar påträffade

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Vittnen har sett ett gäng ungdomar springa från platsen strax innan elden bröt ut, och man har funnit två bensindunkar i närheten av garaget.

I samband med branden evakuerades samtliga boenden från en intilliggande radhuslänga. I ett tidigt skede bedömde man att det fanns en spridningsrisk, men efter bara knappt en timme kunde samtliga familjer utom en återvända till sina hem.

– Den sista familjen har man tagit hand om på plats, det är den familj som bor närmast själva garaget, säger Jan Sundeborg till SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer