Sveriges bästa dansskolor utsedda

Uppdaterad
Publicerad

För åttonde året i rad bjöd föreningen Streetstar in alla Sveriges dansskolor till en stor tävling för att kunna utse Sveriges bästa dansskola.

I helgen arrangerades Streetstar Danceschool Challenge på Berwaldhallen i Stockholm. Ungefär 800 deltagare i sammanlagt 60 grupper från dansskolor i hela landet tävlade. Juryn bedömde koreografi, teknik, musikalitet, komposition, kostym och framför allt dansglädje.

– Juryn tittar på många olika faktorer, hur man använder scenen till exempel. Men också hur man använder materialet man fått från koreografen. I en så här ung ålder är det kanske svårt att ta till sig det koreografen vill förmedla och vissa grupper gör det helt fantastiskt, säger Martin Ferretti, grundare till Streetstar och arrangör av danstävlingen.

Priser delades ut i fyra olika ålderskategorier och vinnarna kan titulera sig ”Sveriges Bästa Dansskola”.

Vinnare i Streetstar Danceschool Challenge

8-13 år

Arnbergs Dance Crew från Arnbergs Dansstudio i Malmö

14-16 år

Tropical Mix från KFUM Dans/Massive Community i Örebro

17-19 år

Gravity Juniors från Gravity Stockholm

20+

Navyz från Örebro

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.