Köerna till garderoberna ringlade sig delvis utomhus. Foto: Oscar Malmerengen

Svettig publik tvingades köa utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Långa köer och publikvärdar utan koll. Besökare på festivalen November Lights tyckte att arrangemanget var oorganiserat.

I lördags förvandlades Stockholms nybyggda Tele2 arena till en nattklubb. 18.000 personer samlades för att lyssna på elektronisk dansmusik framförd av nio dj-akter.

Men för Philip Lindviken och hans vänner blev det inte som de tänkt sig.

Arenorna i Stockholmsområdet

– Garderoberna var bland det sämsta jag har varit med om. Sjukt oorganiserat. Det som räddade det hela var ju musiken och artisterna, säger han.

”Folk grät och frös”

Köerna till garderoberna var långa när större delen av publiken kom till arenan. När besökarna sedan skulle därifrån var en del tvungna att stå i kö utomhus för att hämta ytterkläder och väskor.

”Personalen hade noll koll på vart man skulle och folk stod olyckligt nog och grät i panik.” skriver ytterligare en besviken besökare på arrangemangets Facebooksida.

En annan skriver att ”folk tvingades köa i upp till över en timma i svettdränkta festkläder UTOMHUS! Folk stod och grät för att de frös.”

”Tittar närmare på det”

– Av säkerhetsskäl valde vi att öppna ytterligare trappor upp från golvnivån. Då går man via utsidan av arenan. Detta gjordes för att minska risken för trängsel, säger Daniel Stålbo som är pressansvarig på Tele2 arena.

November Lights arrangerades av SPG Live, som också står bakom festivalen Summerburst och Swedish house mafias sista spelningar i Sverige. Evenemang på Stockholms stadion respektive Friends arena som också fått kritik för säkerhetsbrister.

I det här fallet hänvisar SPG Lives pressansvariga till arenan.

– Det handlar om en jättedansfest inomhus med stora folkmassor i rörelse och det är viktigt att det går lugnt till. En garderobskö var extra lång, medan de andra flöt bättre. Men vi lyssnar på kritiken och tittar närmare på det, säger Daniel Stålbo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenorna i Stockholmsområdet

Mer i ämnet