Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jenny Jensen bor vid väg 976 i Vallentuna kommun. Foto: SVT

SVT har testat vägen med flest felaktiga kurvor

Uppdaterad
Publicerad

Väg 976 i Vallentuna norr om Stockholm är den väg i Sverige som har störst andel felutformade kurvor. Det visar en granskning som SVT Nyheter och Uppdrag Granskning har gjort. SVT har testat vägen och pratat med grannar om vad de tycker om vägen.
– Att ta en promenad på vägen är helt uteslutet om man inte är självmordsbenägen, säger Jenny Jensen.

Väg 976 är 17 kilometer lång och på den sträcka som SVT analyserat (95 procent) finns 213 kurvor varav 183 av kurvorna har så kallat snedlutningsproblem.

Den analyserade sträckan har ett genomsnittligt trafikflöde per dygn på 226 bilar och under de senaste året har det skett 10 olyckor varav en dödsolycka på hela vägen.

”Vår väg har man glömt”

Från trafikverket menar man dock att det finns viktigare prioriteringar att göra än att åtgärda de kurviga vägarna, något som gör Jenny Jensen besviken.

– Det känns väldigt konstigt. Vi betalar ju lika mycket vägskatt som de som bor inne i centrala Vallentuna. Men vår väg har man glömt, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer