Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skärgårdens stora swinrunlopp blev inställt med kort varsel, hör tävlingsarrangörens känslor kring beskedet. Foto: Jakob Edholm/ÖTILLÖ

Swimruntävlingen ”Ötillö Utö” inställd – bara fyra dagar innan start

Publicerad

Drygt 500 personer skulle medverka i tävlingar på årets Ötillö Utö under helgen i Stockholms skärgård. Men bara fyra dagar innan ställdes tävlingen in. Arrangörerna hade inte lyckats få tillstånd som rimmade med coronarestriktionerna.

Ötillö är en stor swimruntävling som årligen lockar hundratals deltagare och åskådare till Stockholms skärgård. I år skulle tävlingen gå av stapeln med coronaanpassningar som skulle minska folksamlingarna. Men polisen har nu gjort klart för arrangörerna att evenemanget inte är tillräckligt anpassat efter coronarestriktionerna.

Arrangörerna hade först fått ett tillstånd av polisen men då inte fått sina detaljer inskrivna i tillståndet – att låta 50 personer starta åt gången med 15 minuters mellanrum under de fem loppen i helgen.

I tisdags, bara fyra dagar innan tävlingen, pratade arrangören med polisen i lokalområdet som menade på att det inte gick att genomföra på det viset.

Hör tävlingsarrangören Michael Lemmels reaktion i videoklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer