Ridhuset i Upplands-Bro har stängt efter att taket blåste av. Se platsen strax efter att taket lyfte. Foto: Brottsplats Sthlm

Tak på ridhuset i Upplands-Bro blåste av

Publicerad

Det blev en dramatisk start på dagen för personalen på Upplands Bros ryttarförening. Vid åtta-tiden på morgonen blåste taket till ridhuset av. ”Det small bara till”, säger verksamhetschefen.

Vindarna har varit hårda över länet och några som drabbades rejält var Upplands Bros ryttarförening. Personalen hade börjat jobba klockan sju på torsdagsmorgonen.

Eftersom det blåste så hårt tog man hästarna till de allra närmaste hagarna istället för de vanliga för att personalen inte skulle riskera att skadas i den hårda vinden, säger verksamhetschefen Åsa Torninger. Men vid åtta-tiden slog vinden till mot ridhuset.

Chockartat

– Vi hade börjat jobba så smällde det bara till. Då vek sig taket, säger Åsa Torninger.

Var det chockartat?

– Ja, faktiskt. Men vi har jättebra personal och kommun som sluter upp. Men vinden är fortfarande så stark att jag inte tror att det kommer något nytt tak nu.

Ridhuset var inte tomt när vinden slog till.

– Det var en privatryttare inne i ridhuset, men hon har en snäll häst och det var ingen fara.

Åsa Torninger säger att det var yttertaket till ridhuset som blåste av och att det nu regnar in. Det ligger plåtar och skräp runtomkring på området nu och hon säger att det ser förfärligt ut. Det var aldrig någon fara för hästarna.

– Det ligger lite isolering i hagarna bara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.