En taxichaufför blev rånad och skjuten i benet. Foto: Brottsplats Stockholm

Taxichaufför skjuten i Grimsta

Uppdaterad
Publicerad

Polis och ambulans larmades till Grimsta i Stockholm på fredagseftermiddagen med anledning av att en person blivit skjuten i benet. Den skottskadade personen är enligt polisen en taxichaufför som blivit rånad. En timme senare blev även en man i 20-årsåldern skjuten i benet i Skarpnäck.

Skadeläget är ännu oklart, enligt polisen. Personen har förts med ambulans till sjukhus. Om offret skjutits en eller flera gånger vet man inte i skrivande stund.

– Nej, men personen ifråga hade skador i benet som är befarade skottskador, säger Per Fahlström på polisens regionledningscentral.

Polisen skriver på sin hemsida att flera patruller nu letar efter potentiella gärningspersoner i området.

Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp, samt grovt rån.

Polis och ambulans larmades till Grimsta på grund av ett våldsamt rån under fredagseftermiddagen. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En till skjutning

En timme efter skjutningen i Grimsta blev en man i 20-årsåldern skjuten i Skarpnäck. Även det offret blev skjuten i benet. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.

– Det är massor med förhör som ska göras nu på platsen, säger Per Fahlström.

Vid 19-tiden på fredagskvällen hade polisen frihetsberövat fem personer som är misstänkta för skjutningen i Skarpnäck. Men under natten till lördagen släpptes samtliga. Det är oklart om de är fortsatt misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.