Santa Kucukova möttes av en avspärrad arbetsplats i morse: ”Det kändes lite stressigt” Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Polisinsats vid Terminal 5 på Arlanda – misstänkt föremål ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen undersökte ett misstänkt farligt föremål på Arlanda flygplats utanför Stockholm under måndagsförmiddagen. Hela terminal 5 utrymdes men väskan bedömdes strax innan lunch vara ofarlig.

”Polisen är klar med sin undersökning av väskans innehåll och det bedöms som ofarligt. Polisen kommer i samverkans med flygplatsens personal öppna upp terminal 5.” skriver polisen på sin hemsida efter en polisinsats som varade i drygt tre timmar.

Väskan upptäcktes strax efter klockan 08 och Terminal 5 utrymdes. Under coronapandemin har all flygtrafik flyttat till terminal 5. Polisinsatsen på platsen var stor och biltrafiken till Terminalen stängdes av helt.

– Man kommer att se till att ingen kommer in i terminal 5 och att de som är där lämnar, sa Towe Hägg.

Polisen inledde en förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse men då föremålet ansågs vara ofarligt avvecklades polisinsatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.