Rättegången mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov kan bli färdig tidigare än man trott. Foto: TT

Terrorrättegång kan bli klar tidigare än planerat

Uppdaterad
Publicerad

Den pågående terrorrättegången i Stockholms tingsrätt planerades att avslutas den 9 maj, men nu kan den bli klar tidigare än vad man tidigare trott. Förhören med de målsägande och med Rahkmat Akilov har gått snabbare än planerat, Sveriges radio P4 Stockholm.

Rättegångsansvariga ska se över det återstående tidschemat och överväger att skriva om hela den återstående rättegångsplaneringen, skriver P4 Stockholm.

– Det skulle i sådant fall korta antalet förhandlingsdagar. Det är i sig inget ovanligt. Vi har helt enkelt fått lite luft i systemet just nu, det händer inte sällan, speciellt vid sådana här långa rättegångar, säger chefsåklagaren Hans Ihrman till P4 Stockholm.

Under nästa vecka kommer det att stå klart när de föreslagna förändringarna fått klartecken från såväl målägandebiträden som åklagare och förvarare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet