Polisens bombgrupp ryckte ut till Farsta under måndagskvällen. Nu har två personer begärts häktade misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Pontus Althin

Tonåringar begärs häktade – polisen hittade explosivt föremål

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har begärts häktade misstänkta för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse i Farsta. De greps under fredagsnatten och begärs nu häktade efter polisens insats i Farsta under måndagskvällen.

I fredagsnatt inledde polisen en biljakt i södra Stockholm efter att en bil avvikit från en kontroll. Polisen prejade bilen av vägen och i bilen anträffades tre tonåringar, två under 18 och en under 15 och i bilen hittade polisen vapen. Kontrollen ledde till att fler husrannsakningar genomfördes i Stockholmsområdet. Bland annat på en adress i Farsta under måndagskvällen.

– Vid husrannsakan hittade man ett föremål som misstänks vara explosivt, säger åklagare Lukas Tigerstrand.

Polisens bombgrupp kallades till platsen och två av de personer som greps i bilen under fredagskvällen misstänks nu för förberedelse till grov allmänfarlig ödeläggelse. I övrigt har polisen gripit tre andra personer som misstänks för grovt vapenbrott kopplat till ärendet.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas under tisdagen. De misstänkta är 17 respektive 18 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.