Foto: TT

Sålde alkohol utanför grundskola – tre unga män gripna

Publicerad

Enligt polisen ska en liga ha sålt alkohol till ungdomar, mestadels via Instagram. Men det var vid en skolavslutning som polisen upptäckte säljarna. Då hade 15 flaskor sprit redan sålts till ungdomarna.

Det var vid en skolavslutning i Johanneshov som civil polis upptäckte hur ungdomar köpte sprit av en ung man i närheten av en grundskola. Mannen var inte ensam utan hade medhjälpare, och båda personerna, 16 respektive 19 år gamla, greps på plats. Alkoholen som ungdomarna köpt beslagtogs.

”Vid ingripandet togs 57 flaskor direkt i beslag. Då hade 15 flaskor redan sålts till unga köpare som vid polisens ankomst försökte lämna platsen. Det lyckades inte. Endast en person lyckades avvika, övriga köpare ringades in och fick lämna över sin inköpta vodka till polisen”,skriver polisen på sin Instagram.

100 000 kronor i kontanter

Efter insatsen på skolan genomfördes husrannsakan på tre adresser i Stockholm där över 100 000 kronor i kontanter påträffades. Förutom de två redan gripna personerna kunde en tredje person, en misstänkt 17-årig huvudman, gripas. Polisen misstänker att huvudmannen varit en högst aktiv säljare av starksprit i centrala Stockholm.

Insatsen genomfördes i samverkan mellan ungdomsgruppen på Norrmalmspolisen och ungdomsutredare på Södermalmspolisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer