Tonårspojkar blev rånade under hot

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen fick polisen två olika larm om tonårspojkar som hotats, rånats och blivit slagna. Det ena rånet skedde i Stuvsta i Huddinge kommun och det andra i Farsta. Poliser undersöker nu om det finns ett samband.

Vid 23-tiden på lördagskvällen ska ett tiotal personer följt efter en 15-åring på väg hem. Plötsligt började tre av dem springa efter den unge mannen och hann ikapp honom. Därefter ska de ha puttat 15-åringen och en av dem ska sen ha hotat tonåringen med en kniv och tvingat honom att lämna ifrån sig sin jacka, väst och keps.

– Vi skickade ut ett flertal polispatruller och efter en stunds sökande fann vi ett gäng som försökte fly från platsen.  En av personerna hade de stulna kläderna på sig och han är nu anhållen, säger Per Fahlström presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Den gripne ungdomen är sjutton år och misstänkt för grovt rån och narkotikabrott.

Rån i Farsta

En tonårspojke blev rånad och slagen av flera personer utanför sin bostad i Farsta på lördagskvällen. Larmet kom till polisen strax efter klockan 21. Flera personer ska tvingat till sig pojkens mobiltelefon, jacka och andra tillhörigheter. Han skadades lindrigt efter att ha blivit slagen.

Polisen har sökt efter gärningspersonerna i området, men ännu har ingen gripits.

– Vi tittar nu på om dessa rån har ett samband, men kan inte uttala oss om det ännu, säger Per Fahlström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.