Torun Mork Westerlund är en av alla företagare i Gamla stan som hoppas att turister ska rädda affärerna efter att reserestriktionerna försvunnit inom landet. Foto: SVT

Torun hoppas att nya turister ska rädda affärerna

Publicerad

– Jag kan inte prata om en dagskassa över huvud taget, den har sjunkit med 99 procent. Det är tragiskt, säger Torun Mork Westerlund, egenföretagare i Gamla stan.

Igår försvann reserestriktionerna inom Sverige vilket betyder att det är fritt fram att resa inom landet, så länge man är symptomfri. Många företagare i Gamla stan har drabbats hårt under den gångna våren.

– Jag vill att folk ska komma hit, annars går vi omkull. Då finns det inget härligt gamla stan längre, säger Torun Mork Westerlund.

Hon menar att det i vanliga fall är en ganska stor del svenskar som besöker Gamla stan, och hoppas därför att sommaren ska kunna hämta ikapp en del av den förlust som skapats under våren.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.