Fartyget sjönk öster om Väddö. Foto: SVT Grafik

Träfartyg sjönk utanför Väddö – tre personer räddades

Uppdaterad
Publicerad

Ett tvåmastat träfartyg sjönk under måndagen utanför Väddö i Stockholms skärgård.

Sjö- och flygräddningscentralen fick klockan 09.45 in ett larm om att en tvåmastad skonare, ett fartyg i trä, hade börjat ta in vatten. Ombord på fartyget befann sig en familj, två vuxna och ett barn. Sjö- och flygräddningscentralen skickade dit helikopter och sjöräddningsbåtar.

– Två personer togs upp med helikopter, den tredje stannade kvar för att försöka rädda fartyget och hjälpa till med vatteninträngningen, säger Sara Jönsson, biträdande flygräddningesledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

Tillsammans med ägaren försökte sjöräddningen få undan vattnet i fartyget.

– Det gick ett litet tag, men sedan blev det för mycket vatten och fartyget sjönk vid 12.30 precis öster om Väddö, säger Sara Jönsson.

Sjöräddningspersonalen och ägaren lämnade fartyget när de insåg att det inte gick att rädda. Nu är det kustbevakningen som tar över ärendet och hanteringen av fartyget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.