Se vittnesfilmen från bilbråket på Ringvägen i centrala Stockholm. Foto: Privat

Trafikbråk urartade – bilist körde i väg med man på motorhuven

Uppdaterad
Publicerad

Två bilister hamnade i ett våldsamt bråk på Södermalm i Stockholm på tisdagen. Konflikten slutade med att den ene mannen körde i väg med den andre på motorhuven. En kvinna på väg hem filmade händelsen.

– Jag tänkte: vad fan är det som händer?

Det var vid 17-tiden som de båda männen hamnade i bråk på Ringvägen på Södermalm. Männen sågs hoppa ur sina bilar och åtminstone en av dem ska ha hotat den andre med kniv. Under bråket punkterades också däck med kniv, uppger polisen.

Högg sönder däcken

Ett vittne som var på väg hem såg händelseförloppet.

– Jag hörde hur det tjafsades på gatan. Sen såg jag hur killen i den ena bilen högg sönder den andre mannens däck. Den andre mannen ställde sig sedan framför bilen, säger vittnet.

Bråket urartade i att mannen i bilen körde i väg ett hundratal meter med sin motståndare på motorhuven.

– Det var så mycket som hände att jag började filma. Jag tänkte: vad fan är det som händer, säger vittnet.

”Förstod nog att det var kört”

Flera polispatruller kom till platsen. Då var båda männen kvar, enligt vittnet.

– Det kom en tredje man emellan och försökte lugna dem. Mannen i bilen blev kvar, han försökte inte fly utan förstod nog att det var kört.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot, försök till grov misshandel och skadegörelse. En av de inblandade männen har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.