Trafikkaos söder om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagseftermiddagen och kvällen uppstod kaos i trafiken söder om Stockholm på grund av häftigt snöfall och svår halka. Riksväg 73 mellan Stockholm och Nynäshamn drabbades särskilt svårt och militären kallades in.

Under tisdagen har det fallit mellan 30 och 40 centimeter blötslö som fram på kvällen började frysa till och orsaka svår halka.

Tusentals bilister fastnade i milslånga köer och flera lämnade sina bilar och gick därifrån.

Kaos i lokaltrafiken

Lokaltrafiken upplevde också kraftiga störningar. Pendeltågstrafiken till Nynäshamn fick ställas in på grund av strömproblem och ersättningsbussar fick sättas in. Ersättningsbussar som också fastnade i köerna söderut.

Maria Huglof vid Stockholmspolisen förklarade läget på tisdagskvällen:

– Sandbilarna tar sig inte fram, plogbilarna får stå och dirigera trafik och vi har mängder med avåkningar, säger hon till SVT.

Militär kallas in

Brandförsvaret har bett militären om hjälp med bandvagnar för att kunna komma fram till de många bilar och lastbilar som sitter fast.

Situationen beskrivs som allvarlig, särskilt som det börjat snöa igen och SMHI varnar för fortsatt snö och dåligt väglag under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.