Foto: SVT

Trafikkontorets chef polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

Trafikkontoret har polisanmält en av förvaltningens chefer som ska ha attesterat fakturor för en kvarts miljon kronor.

Flera tjänstemän på Trafikontoret ska ha gynnat sig själva och närstående i samband med inköp av konsulttjänster. En av cheferna ska ha attesterat fakturor för en kvarts miljon kronor under nio år till sitt eget bolag. Myndigheteschefen ska också ha deltagit i ett golfevent av företag som denne arbetat med. Idag lämnade Trafikkontoret in en polisanmälan till Polisens nationella korruptionsgrupp, skriver DN. En av cheferna på myndigheten ska nu utredas.

– Fallet har lämnats över till polis och åklagare som ska göra bedömningen om brottsligheten i fallet. Det här strider mot alla riktlinjer och vi ser allvarligt på det här, säger Jonas Eliasson, trafikdirektör på Stockholms stad till DN och tillägger att Trafikkontoret också lämnat redogörelse av händelserna.

Utöver det ska revisionsbyrån KPMG på uppdrag av Trafikkontoret, göra en genomlysning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.