Trafikolycka på E4 vid Bredäng – sju bilar inblandade

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen inträffade en trafikolycka på E4 vid trafikplats Bredäng. Totalt sju bilar var inblandade men ingen person ska ha fått några allvarligare skador.

Klockan 15.50 fick polisen larm om att flera bilar sammanstött i norrgående riktning på E4 vid trafikplats Bredäng.

– Det ser inget bra ut. Det är trögt åt bägge håll, vissa kör på vägrenen för att komma förbi, säger Kjell Lindgren vid polisens ledningscentral.

De två vänstra körfälten i norrgående riktning var avstängda i väntan på bärgning. Åtminstone fyra av de sju inblandade fordonen behövde bärgas.

– Det behövs många bärgningsbilar så det tar lite tid, säger Erik Hansson, larmoperatör vid räddningscentralen i Stockholms län.

”Den dumma nyfikenheten som ställer till det”

Tills bilarna hade bärgats var det är mycket begränsad framkomlighet på platsen. Även i södergående riktning gick det långsamt.

– Det är inget hinder i södergående riktning utan det är den, ursäkta uttrycket, dumma nyfikenheten som ställer till det, säger Erik Hansson.

Strax efter halv sex var polisen klar på platsen och det var full framkomlighet. Fem förare rapporteras för att inte ha anpassat avstånd till framförvarande fordon.

– Det här är ett sådant tillfälle när man legat alldeles för nära varandra, säger Kjell Lindgren vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.