Tränaren: ”Vi kommer att behöva lite tur på vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Travhästen Propulsion har länge tillhört eliten och på söndag gäller det för den sjuårige hingsten. Det är mycket som står på spel när Elitloppet går av stapeln på Solvalla, tre miljoner kronor i vinstpengar och så äran.

På söndag avgörs ett av världens mest prestigefulle travlopp på Sovalla travbana i Sundbyberg. Kusken Örjan Kihlström och hingsten Propulsion, med 14 miljoner på vinstkontot sen tidigare, är på förhand det stora svenskhoppet. Tillsamman kommer de först att ställa upp i ett försökslopp där de fyra bästa går vidare till finalen samma dag.

– Vi hoppas att det går så bra som möjligt. Det är stentuff konkurrens och vi behöver lite tur på vägen. Men om alla förberedelser som vi gjort de sista dagarna går som vi vill, då är han med och gör upp om segern, säger Daniel Redén som tränar Propulsion.

Hoppas på mjuk sommarbana

Inför Elitloppet har de många förberedelserna pågått på Furuby Gård utanför Bålstad men ända in in det sista är det oklart om Propulsion kommer att springa med eller utan skor. Tränaren Daniel Redén hoppas på fin och mjuk sommarbana för att kunna köra barfota.

– Vi har sparat fötter väldigt länge på Propulsion så att han har hov för att springa två lopp. Men blir det regn då går det inte att köra barfota, för banan blir hård och det sliter för mycket. Vi hoppas på sol.

Se tränaren Daniel Redén kommentera chanserna inför söndagens lopp i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.