Träning och läxläsning på samma plats

Publicerad

Hallbristen i Stockholmsregionen leder till att många unga idrottare måste träna sent på kvällarna. Men nu ska det bli lättare att kombinera läxläsning och träning. I den nya Hjorthagshallen, som öppnar i augusti, byggs det en speciell läxläsningslokal. Ett koncept som fler nybyggda hallar kommer att få.

Hjorthagshallen är en ny fullstor idrottshall som kommer att vara färdigbyggd lagom till skolstarten hösten 2019.

Hjorthagshallen kommer att vara godkänd för handboll, innebandy, fäktning och futsal. Foto: Pia Heick/SVT

Dagtid kommer hallen att användas av eleverna på den nya skolan som byggs i Hjorthagen, övriga tider kommer olika idrottsföreningar att vara här. I anslutning till träningslokalerna byggs ett speciellt utrymme för läxläsning så att den som behöver plugga kan göra det i anslutning till sina träningspass.

I läxläsningsrummet kommer det att finnas bord och stolar och ett litet kök. Foto: Pia Heick / SVT
Karin Ernlund (C), idrottsborgarråd.

– Vi har som mål att det ska bli enklare för barn och ungdomar att ta sig till och från sin träning. Ett sätt är just att skapa läxläsningsrum på idrottshallarna, så att man inte behöver gå hem mellan skolan och träningen, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Flera hallar ska få läxläsningsrum

Möjligheten att kombinera träning och läxläsning kommer att finnas även vid Vårbergs IP och ytterligare en idrottshall framöver.

– Om vi hittar möjligheter för ungdomar att träna i direkt anslutning till skolan, så kommer fler att kunna idrotta, säger Karin Ernlund (C).

Så här ska Hjorthagshallen se ut när den är klar. Foto: Illustration AIX Arkitekter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hallbrist i Stockholm

Mer i ämnet