Tre åtalas efter styckmord i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för mord och två män för medhjälp till mord på en man i Högdalen i Stockholm i oktober. Den avlidnes kropp hittades styckad i ett friluftsområde och samtliga av männen åtalas även för brott mot griftefrid.

Det var i slutet av november förra året som polisen fick tips om att ett mord hade skett i en lägenhet i Högdalen en månad tidigare. Enligt uppgift hade liket sedan styckats och forslats bort. Efter spaning och telefonavlyssning kunde polisen i december gripa de tre män som nu står åtalade.

Kvarlevor hittades vid sjö

Den avlidnes kvarlevor hittades i närheten av sjön Flaten i Sköndal några dagar efter gripandena. Kroppen var styckad och det hade utövats kraftigt våld mot kroppsdelarna.

Den person som misstänks för mordet åtalas även för bland annat övergrepp i rättssak, misshandel, grovt vapenbrott och narkotikabrott, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.