Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Sandra Johnsson rapportera från häktningsförhandlingen där bland annat en mamma misstänks för mordet på sin dotter. Foto: Frida Claesson/SVT

Tre häktas efter misstänkt mord på flicka i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer häktas på sannolika skäl för mord på en 14-årig flicka i Nacka. En av de häktade är mamma till offret och de två andra är släktingar.

Det var i torsdags som polisen larmades till en bostad i Nacka med anledning av ett självmordsförsök. En 14-årig flicka fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, där dödsfallet konstaterades.

På grund av oklara omständigheter anhölls tre personer med koppling till flickan misstänkta för brott. Under tisdagen häktades samtliga tre misstänkta för mord.

Mamman satt med armarna i kors

Häktningsförhandlingarna skedde i Nacka tingsrätt under tisdagen. De misstänkta är en 46-årig kvinna, en 21-årig man och en 17-årig pojke.

Kvinnan är mamma till offret, och mannen och pojken har släktband till flickan. Häktningsförhandlingarna skedde bakom stängda dörrar, och innan åhörarna fick lämna rättssalen visades inga starka känslor. Mamman satt med armarna i kors.

Häktades mot sitt nekande

Alla tre häktades mot sitt nekande på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den starkare misstankegraden, fram till den 7 juni. Mammans advokat Marcus Lodin säger till TT att häktningen kommer att överklagas.

– Hon förnekar brott och vi bestred häktningsyrkandet. Eftersom rätten ändå valde att häkta henne har jag fått i uppdrag att överklaga häktningsbeslutet till Svea hovrätt vilket jag kommer att göra senare i dag, säger Marcus Lodin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i torsdags som flickan hittades död i en lägenhet i Nacka, öster om Stockholm. Hör polisen berätta vad de vet. Foto: SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter vid misstänkta mordplatsen: Ambulanshelikopter ska ha försökt landa i området. Foto: SVT

De tre misstänkta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.