En lagerlokal vid Näsby park i lågor natten mot fredag. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Tre bränder i Täby – misstänks vara anlagda

Uppdaterad
Publicerad

Två närliggande förskolebyggnader och en lagerlokal har under natten brunnit i Täby. Polisen utreder om bränderna, som är under kontroll, har något samband.

Räddningstjänsten fick larm om förskolebränderna några minuter efter midnatt och en timme senare var de under kontroll. De exakta materiella skadorna är inte fastställda.

– Vi kommer att vara på plats några timmar till för eftersläckningsarbetet, säger Jonas Fröjmark vid räddningstjänsten.

Larmet om branden i lagerlokalen kom 20 minuter efter det första larmet. Den byggnaden, som ligger i Näsby park, gick inte att rädda.

– Den är totalskadad. Där arbetar vi för att minimera riskerna för att branden ska sprida sig, men det ser inte ut som att det är stor risk för det, säger Jonas Fröjmark.

Under kontroll

– Så just nu ser det ut som att vi har situationen under kontroll.

Det är oklart om det finns ett samband mellan bränderna. Polisen misstänker att bränderna är anlagda och utreder dem som mordbrand.

– Vi kommer att undersöka brandorsaken när det är möjligt. Och i nuläget har vi ingen gärningsperson gripen, säger Towe Hägg på Stockholmspolisens ledningscentral.

Inga personskador är rapporterade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.