Polisen grep tre personer för misshandel på Hamngatan i Stockholm efter en demonstration på lördagseftermiddagen. Foto: Jamshid Jamshidi.

Tre gripna för misshandel efter demonstration

Uppdaterad
Publicerad

På lördagseftermiddagen grep polis tre personer misstänkta för misshandel på Hamngatan i Stockholm. Händelsen inträffade kort efter att hundratals demonstrerat på Norrmalmstorg.

Polisen fick larm om ett bråk på Hamngatan runt 15-tiden. Flera personer ska ha blivit misshandlade men polisen kan inte säga hur många personer det handlar om i nuläget.

– Det var ingen allvarlig misshandel, då ingen har behövt föras till sjukhus.

Daisy Johansson befann sig utanför H&M på Hamngatan vid övergångsstället mot NK när hon bevittnade bråket.

– Jag såg hur en folkmassa rök ihop. Polisen kom då ut ur en skåpbil mittemot och sprang in i ”klungan”. Några poliser hamnade själva på marken, säger hon.

Tidigare under dagen samlades ett hundratal anhängare till vänsterorganisationen ”Allt åt Alla” på Norrmalmstorg för att demonstrera mot de budskap gruppen ”Folkets demonstration” skulle föra fram en timme senare på samma plats.

Hundratals demonstrerade

”Folkets demonstration” samlade hundratalet deltagare med krav på bland annat extra val och en ”regering som i första hand värnar om Sverige och dess medborgare”.

I nuläget vet inte polisen om de gripna tillhör någon av grupperingarna. De tre, alla i 20-årsåldern, släpptes senare under kvällen, uppger aftonbladet.se och expressen.se.

Senare på fredagskvällen drabbade ett hundratal män som tros vara från olika huligangrupper samman med polis och väktare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.