Tre unga män har häktats efter den grova våldtäkten i Barkarby för en vecka sedan. Foto: Janne Åkesson

Tre häktade för grov våldtäkt i Barkarby

Uppdaterad
Publicerad

Efter våldtäkten vid Barkarby station i förra veckan, har tre unga män häktats på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt.

 – Alla tre männen är häktades igår, på sannolika skäl för grov våldtäkt, säger kammaråklagare Sanna Nesser, Norrorts åklagarkammare.

Det var för en vecka sedan, strax före klockan 21 på fredagskvällen, som polisen larmades till ett skogsparti i Barkarby. En kvinna hade då blivit utsatt för en brutal våldtäkt.

LÄS MER: Grov våldtäkt i Barkarby

Enligt uppgifter flydde gärningsmännen på moped efter våldtäkten. Mopeden hittades senare av polisen som också säkrade kroppsvätskor från en av de misstänka gärningsmännen och i måndags kunde polisen gripa och anhålla de tre misstänkta männen.

– Två personer anhölls på måndagsmorgonen och den tredje personen var inledningsvis anhållen i sin frånvaro men anhölls senare på kvällen samma dag, säger Sanna Nesser.

LÄS MER: Två anhållna för grov våldtäkt

”Vi har hållit flera förhör”

Kammaråklagre Sanna Nesser vill inte säga något hur bevisläget ser ut.

 – Jag kan inte gå in på bevisläget eftersom det råder förundersökningssekretess. Det är ett väldigt känsligt läge och vi tar också hänsyn till målsägande. Vi har hållit flera förhör och fler kommer det att bli, säger hon.

 Åtal väntas komma om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.