Kraschen blev mycket våldsam när bilen landade efter att ha voltat. Foto: Pontus Altin/pressfotograf.se

Tre personer till sjukhus efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit efter att två bilar kappkört på Nynäsvägen, i höjd med Berga, mellan Stockholm och Nynäshamn på onsdagskvällen.

– De körde betydligt snabbare än 200 kilometer i timmen enligt vittnen, säger Ulf Janzen, stationsbefäl region Syd.

Det var strax efter klockan åtta på onsdagskvällen som polisen fick ett larm om att en bil kört i hög hastighet och sedan voltat av Nynäsvägen i södra Stockholm.

– Enligt uppgift ska en bil ha gjort en omkörning i hög hastighet och kolliderat med en annan bil, kört av vägen och voltat, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Enligt polis handlar det om två bilar som kört ikapp. Flera vittnen berättar för Aftonbladet att de sett ut som sportbilar.

– Det verkar vara två bilar som har kört mycket fort, och det verkar som om de kört i kapp, säger Ulf Janzen, stationsbefäl region Syd.

Voltade upp på golfbana

Bilarna ska enligt vittnen ha kört över 200 kilometer i timmen. Enligt Aftonbladet ska en kvinna ha påbörjat en omkörning längre fram på vägen när den ena sportbilen krockat med henne bakifrån.

Smällen blev så kraftig att den ena bilen voltade upp på en golfbana

– De körde betydligt snabbare än 200 kilometer i timmen enligt vittnen, och bilarna hade kapacitet att köra betydligt fortare än så, säger Ulf Janzen.

Voltade efter omkörning

I sportbilen som krockade färdades två män som båda skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Senare meddelade man att föraren i bilen avlidit av sina skador. Kvinnan i den andra bilen, den som körde om, fick lindrigare skador.

Händelsen utreds som grov vårdslöshet och vållande till kroppsskada och annans död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.