Vilka växter kommer att smycka Stockholm i år? Hör skaparen bakom årets blomsterprogram berätta mer om vilka blommor som ingår i temat ”tropiken flyttar in”. Foto: Pia Heick/SVT

Tropiskt tema för årets blomsterprogram i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen började Stockholms stad plantera ut blommor på 160 olika platser i både inner- och ytterstaden. ”Tropiken flyttar in” är temat för årets blomsterprogram och i videon kan du se vilka färgsprakande växter som nu planteras ut i stadens urnor och rabatter.

– Vi ville ha något lekfullt och färgsprakande, eftersom vi haft flera  merjordnära teman tidigare år, säger Anna Johansson som är projektledare för blomsterprogrammet i Stockholms stad.

Årets blomsterprogram:

• Temat är ”Tropiken flyttar in”.

• Blommorna planteras ut i tre omgångar under vår, sommar och höst på 160 olika platser i inner- och ytterstaden.

• Planteringen sker i 700 urnor och i ett 40-tal rabatter.

• Redan i höstas planterades ca 250 000 vårlökar som kommer att blomma i rabatter och gräsytor.

• Kostnaden för årets blomsterprogram ligger på runt 10 miljoner kronor. I kostnaden ingår allt från planering till plantering och skötsel av alla växter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.