Tunnelbanan Fridhemsplan-Älvsjö ska gå via Liljeholmen

Uppdaterad
Publicerad

Sträckningen av den nya tunnelbanelinjen mellan Fridhemsplan och Älvsjö är planerad sedan tidigare. Sex alternativ har utretts, och nu står det klart att sträckningen kommer att gå via Liljeholmen.

Genom det nya beslutade alternativet kommer det bli nya stationer vid Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstafältet, Årstaberg, Östberga och Älvsjö.

Samtidigt meddelar man från det blågröna styret i regionen att den nya linjen ska ha kapacitet för självkörande tåg så som Köpenhamn, London och Paris har idag.

- Bygger man nytt måste man också tänka nytt. I det fortsatta arbetet med den nya tunnelbanelinjen blickar vi mot Köpenhamn, Paris och London för att ta efter deras arbete med modern teknik, både i hur tunnelbana kan byggas men också hur den kan köras. Nu utreds möjligheten för Sveriges första självkörande tunnelbanelinje, säger Kristoffer Tamsons (M) i ett pressutskick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.