Det var trångt på Gullmarsplans t-banestation på renoveringens första dag. Foto: SVT

Tunnelbanerenovering väcker irritation

Publicerad

Från och med måndag startar en stor upprustning av stationer på tunnelbanans gröna linje, och det innebär mer trängsel och längre resor. Och det väcker irritiation.

Det är på tunnelbanestationerna Gullmarsplan och Skärmarbrink som SL nu börjat renovera, och det märktes direkt på upprustningsarbetets första dag.

Paula Solano

– Det är inte roligt med förseningarna! Det kräver mer planering och mer tid. Jag brukar ta tunnelbanan från Skärmarbrink men nu var jag tvungen att promenera hit till Gullmarsplan, så visst är det jobbigt, säger Paula Solano.

Många missnöjda

SVT Nyheters reporter Tomas Blideman på plats på Gullmarsplan säger att arbetet märks, det är trångt och de han pratat med är missnöjda. En del säger att de har förståelse för att man måste renovera, men tycker att det borde göras på ett bättre sätt.

En person SVT pratat med säger att om de nu vill att man inte ska ta bilen så borde inte resan med kollektivtrafik ta 30-40 minuter längre än vanligt, och man ska inte heller behöva promenera mellan stationerna.

Renovering vid Gullmarsplan. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer