Foto: tt

Turismen fortsätter att öka i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms län är en fortsatt stark turistmagnet. Nya siffror från SCB visar att antalet gästnätter i juni ökat med fyra procent från samma månad i fjol. Faktum är att Stockholms turism växer snabbare än hela landets.

Antalet gästnätter i Stockholm ökade med fyra procent i juni 2017 i jämfört med juni 2016. Det är knappt 50.000 fler gästnätter i Stockholm, det visar nya siffror från SCB.

– Turismen fortsätter att växa. Tittar vi på hela första halvåret så är det sex procent upp och det är dubbelt så fort som i resten av landet, säger Tomas Andersson, vd på Visit Stockholm.

Och turisterna reser långväga för att turista i Stockholm.

– Det som är extra glädjande är att det framför allt är de internationella gästnätterna som ökar.

LÄS MER: Allt fler utländska turister till Stockholm

Tyskland den största marknaden för Stockholms turism men den största ökningen står kinesiska besökare för enligt Tomas Andersson.

– Vi ser en stark tillväxt på framför allt kineserna och den kinesiska marknaden, den växer med i snitt 40 procent jämfört med samma period förra året, så den marknaden ökar väldigt snabbt.

LÄS MER: Stockholm klättrar som turiststad

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer