Mälaren runt samlade tusentals motorcyklister under lördagen. Maria Lämber var en av dem. Foto: SVT

Tusentals motorcyklister kör runt Mälaren

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals motorcyklister samlades vid Pampas marina i Solna vid 11-tiden på lördagen. Målet var att ta sig runt Mälaren med diverse utvalda stopp på vägen.

– Att köra motorcykel handlar om frihetskänslan. Och vänskapen. Här stöttar man varandra – har man paj på hojen så hjälper alla till. Det är sånt stort hjärta, säger Maria Lämber.

Mälaren runt är Sveriges största gemensamma motorcykelkörning och arrangeras av Sveriges Motorcyklister, SMC.

Färden går från Solna mot Eskilstuna och vidare till Västerås och Enköping. Officiell målgång är det i Jakobsberg i Järfälla. Längs vägen finns det flera möjliga stopp att göra. I Turinge kyrka hålls det drive in-bröllop för giftaslystna deltagare, och på Gröndals motorstadion utanför Eskilstuna kan man både provköra banan och titta på speedway.

– De år då vi har vädrets makter med oss brukar 20-25 000 hojåkare delta, på hela eller delar av Mälaren runt. Vi hoppas på att hålla oss torrskodda hela varvet även i år, säger Johan Ström från SMC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.