Foto: Janne Åkesson/Swepix och SVT

Två explosioner i Stockholmsområdet

Uppdaterad
Publicerad

Boende på två olika platser i Stockholmsområdet väcktes under natten av ljudet från explosioner. I Västerhaninge förstördes en industrilokal och i Sollentuna exploderade ett föremål vid en entré till ett bostadshus.

Strax innan midnatt larmades polisen om en smäll i en industrilokal i Västerhaninge.

– Det var väldigt många som ringde in från olika håll i Västerhaninge och Jordbro, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen.

Det finns inga uppgifter om att någon skadats. Polisen har inte kunnat gå in i lokalen ännu eftersom det finns en viss rasrisk i den drabbade delen.

Fastighetsägaren har berättat för polisen att lokalen som skadades i explosionen står tom.

Granne: ”Det skallrade i fönstret”

Strax efter klockan ett kom nästa larm om en explosion, denna gång i Sollentuna norr om huvudstaden.

Där har en ytterdörr till ett bostadshus med fyra våningar skadats i en detonation. Inte heller där ska någon person ha kommit till skada.

– Jag vaknade och trodde det var en åsksmäll. Det skallrade i fönstret, säger en granne till SVT:s reporter på plats i Sollentuna.

Grannen är förvånad över att det hände just där. Det är ett nybyggt område med mycket barnfamiljer och en förskola i ett hus till.

– Det är så lugnt här. Det är helkonstigt. Området är nybyggt och här bor blandat folk, både yngre och äldre. Man är inte beredd på att det händer här, säger grannen.

I Sollentuna exploderade ett föremål vid entrén till ett nybyggt flerfamiljshus. Foto: Frida Jareteg/SVT

Polisen: Inget tyder på samband

Polisen rubricerar båda händelser som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inget som tyder på något samband mellan de två explosionerna.

Efter att bombgruppen hade arbetat på platsen i Västerhaninge fortsatte samma patrull till Sollentuna för att undersöka den brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.