Två fall av misshandel i Sollentuna

Uppdaterad
Publicerad

Inom loppet av en timme har två fall av misshandel inträffat i Sollentuna, den första i Norrviken och den andra i Rotebro. I båda fallen har polisen fått uppgifter om att det rör sig om fyra unga gärningspersoner.

Det första larmet kom klockan 18.51 från en parkeringsplats i närheten av Norrvikens pendeltågsstation i Sollentuna kommun.

– Det är en person som blivit misshandlad av fyra gärningspersoner som beskrivs som ungdomar. De ska ha utövat slag och sparkar och sedan avvikit från platsen, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral.

Det andra larmet kom in ungefär en timme senare från Rotebro, drygt två kilometer från Norrviken.

– Där är det en person som blivit skuren i benet med något vasst föremål. Där ska det också ha varit fyra gärningspersoner som beskrevs som ungdomar.

Offret fördes till sjukhus med ambulans men polisen har inte något exakt skadeläge.

Tittar på samband mellan händelserna

Polisen söker nu med bland annat hundpatrull efter de misstänkta gärningspersonerna. De undersöker även om det finns något samband mellan händelserna.

– Det är klart vi tittar på det men det är inget som jag kan uttala mig om just nu. Det finns personer som har sett saker, vi måste hålla förhör med dem först, säger Per Fahlström.

Initialt utreds båda ärendena som misshandel men rubriceringen kan komma att ändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.