Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skottlossningen ägde rum i ett bostadsområde i centrala Salem. Foto: Swepix

Två personer skjutna i bostadsområde i Salem

Uppdaterad
Publicerad

Två män har förts till sjukhus efter en skottlossning i Salem söder om Stockholm.

Männen sköts i ett radhusområde i närheten av Salem centrum.

– Klockan 00.38 fick vi ett larm och när vi kom till platsen anträffades två personer allvarligt skadade. I anslutning till en radhusfastighet anträffade polispatrullerna snabbt en man som var träffad av flera skott. Inne i radhusfastigheten anträffades ytterligare en skottskadad man, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Vittnesuppgifter

Båda männen är förda till sjukhus.

– Vi har vittnesuppgifter från området kring brottsplatsen, men exakt vad de vittnena har gjort för iakttagelser kan jag inte uttala mig om i nuläget, säger Ola Österling som inte vill uttala sig om de skadade männens ålder.

– Men det rör sig om två vuxna män, säger han.

Ett stort område spärrades av och polisens tekniker genomförde en brottsplatsundersökning. Under tisdagsmorgonen hade polisen säkrat vissa fynd på platsen.

Skjuten anhörig till gängkriminell

Enligt källor till SVT ska skottlossningen ha koppling till övriga våldsvågen och gängkonflikten i Stockholmsområdet. Den ena av de skjutna männen ska enligt uppgifter vara anhörig till personer indragna i den pågående konflikten.

Ingen person är gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.