Två gripna för våldtäkt i lägenhet norr om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer greps natten mot lördag misstänkta för våldtagit en flicka i 15-årsåldern i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Flickan larmade själv polisen och blev senare förd till sjukhus.

– Klockan 00.33 får vi larm om att en kvinna hade blivit våldtagen. Det ska ha skett i samband med en tillställning i en lägenhet i Runby, säger Mats Almquist vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Efter att flickan slagit larm kunde två personer gripas som var på samma tillställning. De misstänkta gärningsmännen ska vara mellan 15 och 20 år gamla uppger polisen. Ett första samtal har gjorts med flickan som är förd till sjukhus för undersökning.

– I första hand får hon vård innan vi kan hålla förhör, säger Almquist.

Lägenheten är avspärrad i väntan på en teknisk utredning. Polisen hör med vittnen som befann sig i lägenheten. Händelsen är rubricerad som våldtäkt.

Kommer att förhöras under lördagen

De två personerna som hade gripits är nu anhållna. Polisen kommer att hålla förhör med dem under dagen och kunde i nuläget inte bekräfta om den tekniska undersökningen är klar i bostaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.