Våldsamheter i Upplands-Bro. Bilden är tagen vid en stor polisinsats efter en detonation vid en villa i Bro. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Två häktade för narkotikabrott i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

En rad våldsamma händelser i Upplands-Bro har lett till att polisen förstärkt sin bevakning avsevärt i området. Efter ett större beslag av narkotika har nu två misstänkta gärningspersoner häktats.

Polisen skriver på sin hemsida att beslaget på flera kilo narkotika är ett direkt resultat av det förstärka polisarbetet i Upplands-Bro, där man nu också kunnat gripa två gärningspersoner, misstänkta för grovt narkotikabrott.

Efter sprängningen vid en villa i Upplands-Bro den 29 juni pågår ett större polisiärt arbete i kommunen i samarbete med kommunen. Den förstärkta närvaron i området är tänkt att fortsätta tills vidare och flera enheter, så som vägbrottsteam, rytteriet och angränsande lokalpolisområden, är inblandade.

Polisen har även fått tillstånd att använda drönare i variende omfattning till förmån för utredningsarbetet och för att ytterligare kunna säkra tryggheten i Upplands-Bro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.