Två personer knivskadades vid Medborgarplatsen på torsdagskvällen. Foto: Tomas Wagner

Två knivskurna på Medborgarplatsen – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Två män har blivit knivskurna vid Björns trädgård vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm. En av dem är allvarligt skadad. En man har gripits och ”ett antal personer” har tagits in till förhör uppger polisen.

De två knivskurna personerna har förts till sjukhus med ambulans. En av dem är enligt polisen allvarligt skadad efter att ha blivit knivskuren på överkroppen.

– Det är ännu lite oklart hur omfattande skador den andra personen har, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Sent på torsdagskvällen uppgav polisen att den ena personen fortfarande hade allvarliga skador medan den andra var vaken och talber.

Vittnen hörs

– Jag kan bekräfta att det är en man som har gripits, jag kan inte uttala mig om ifall han har någon tidigare koppling till de skadade personerna. Det är ännu oklart om det handlar om en eller flera gärningspersoner, säger Anna Westberg hos Stockholmspolisen.

De övriga personerna som tagits till förhör är i nuläget inte misstänkta för något brott. De har befunnit sig i anslutning till platsen vid den aktuella tidpunkten och det är därför de ska förhöras, enligt Anna Westberg.

Enligt uppgifter till SVT ska dock vittnen ha sett två personer springa från platsen.

Utreds som försök till mord

Polisen fick ett flertal larm om knivskärningen kring klockan 19 på torsdagskvällen, och utreder nu händelsen som försök till mord samt grov misshandel.

Det var stort polispådrag på Götgatan på Södermalm efter att två personer knivskurits på torsdagskvällen. Foto: Tomas Wagner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.