Polisen genomför teknisk undersökning efter misstänkt våldsbrott. Foto: Janne Åkesson, Swepix

Två kvinnor misstänks ha utsatts för grov våldtäkt

Publicerad

Två kvinnor har anmält att de under lördagsmorgonen utsatts för en grov våldtäkt av en svarttaxichaufför och ytterligare en person. Kvinnorna ska ha körts med svarttaxi till, en för dem, okänd plats där de våldtogs.

Tidigare under lördagen har polisen varit mycket förtegen om ett misstänkt våldsbrott i Järfälla under lördagsmorgonen. Nu bekräftar polisen att det handlar om en misstänkt grov våldtäkt mot två kvinnor.

Kvinnorna har uppgett för polisen att de under natten åkte med svarttaxi från en restaurang.

– De har åkt en bit. De var på en restaurang i norra Stockholm, säger Stockholmspolisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Kördes till okänd plats

I stället för att köra kvinnorna dit de ville ska chauffören ha kört dem till en, för kvinnorna, okänd plats. Platsen de körts till var Barkarbyfältet i Järfälla.

Där ska chauffören och ytterligare en person ha utsatt de båda kvinnorna för en grov våldtäkt.

Polisen larmades till platsen klockan 04.30 på lördagsmorgonen och kvinnorna fördes direkt från platsen till sjukhus.

– Självklart så mår man inte bra efter att sådant här händer. De fördes till sjukhus för att göra de kontroller som behöver göras vid sådana här tillfällen, säger Carina Skagerlind.

En greps – men släpptes igen

En person greps under lördagen men släpptes efter förhör.

– Personen är fortfarande inte avförd från utredningen, säger Carina Skagerlind.

Brottsplatsen, nära Ikea i Barkarby, var avspärrad under dagen och polisen har genomfört en teknisk undersökning. Hundpatruller sökte i området under lördagen.

– Nu kommer det att ske analys av olika prover. Det ska också säkras filmmaterial som kan finnas på olika ställen, säger Carina Skagerlind.

Polisen arbetar nu bland annat med med att höra vittnen och uppmanar alla som har sett något att höra av sig.

Flera våldsbrott i Järfälla

Så sent som i förra veckan skedde ett misstänkt våldtäktsförsök i Järfälla. En kvinna larmade polisen sedan två män angripit henne och dragit in henne i skogen. Denna händelse inträffade bara dagar efter att en kvinna anmält att hon utsatts för en överfallsvåldtäkt i ett motionsspår i Järfälla.

– Det här fallet liknar inte de andra. De här kvinnorna har ju åkt från en annan plats än Barkarby. Så jag vill inte spekulera i det, men man kan inte utesluta ett samband. Vi kommer titta på det här fallet enskilt men också titta på eventuella samband, säger Carina Skagerlind.

På söndagseftermiddagen har man ännu ingen misstänkt gripen, uppger Norrortspolisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer