Två minderåriga personer knivskadades under lördagsnatten i närheten av en skola i Tyresö. Foto: Pontus Altin

Två minderåriga skadade efter knivskärning i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Två minderåriga personer fördes till sjukhus efter att ha knivskadats i Tyresö under lördagsnatten. Ytterligare en minderårig person är anhållen misstänkt för mordförsök. Den svårast skadade personen är kvar på sjukhus men vid medvetande.

Klockan 01.12 på lördagsnatten larmades polis till ett område i närheten av en skola i Tyresö. Två knivskadade personer anträffades på platsen, båda minderåriga. Personerna fördes till sjukhus med ambulans.

– Den ena personen är lindrigt skadad, den andra är allvarligt skadad, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

En teknisk undersökning av brottsplatsen har gjorts under natten och en förundersökning gällande försök till mord är inledd. En person är anhållen misstänkt för mordförsök.

– Både den anhållne och de skadade är minderåriga, säger Anna Westberg.

En kvar på sjukhus

På måndagen är den svårast skadade personen kvar på sjukhus men vid medvetande.

– Prognosen ska vara god men det är oklart om hon får några bestående men, säger Anna Westberg, vid Stockholmspolisen på måndagseftermiddagen.

Polisen har hållit ett första förhör med henne och utredningen fortsätter med förhör och tekniska undersökningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.