En person omkom efter isolycka i Ekerö

Uppdaterad
Publicerad

En person fick föras till sjukhus livlös med ambulanshelikopter efter att ha gått genom isen vid Färingsö i Ekerö kommun. Under onsdagen kunde polisen meddela att person omkommit. Ytterligare en person gick igenom isen vid samma tillfälle men klarade sig.

Händelsen skedde vid 13.30-tiden på tisdagseftermiddagen.

– Det var en person som gick genom isen, han blev upptagen av oss. Vi utförde hjärt- och lungräddning och ambulanshelikopter med akutläkare ombord förde personen livlös till sjukhus, säger Anders Hägglund, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Efter att den första personen gick genom isen försökte två andra göra en räddningsinsats.

– Det var två personer som sett det, som gått ut på isen också. Den ena till fots och han gick också igenom isen, men tog sig upp själv och mår bra. Den andre använde en båt för att ta sig ut, men den strandade och fastnade i isen, så totalt gick två personer igenom, säger Anders Hägglund.

Under onsdagseftermiddagen bekräftar Stockholmspolisen att personen som fördes till sjukhus avlidit och att anhöriga är underrättade. De övriga ska efter omständigheterna må bra fysiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.