Männen som greps misstänks bland annat ha skjutit in i en lägenhet där en barnfamilj befann sig. Foto: Polisen

Två män gripna misstänkta för skjutningar i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern misstänkta för grovt vapenbrott, greps under tisdagsmorgonen i Sätra i södra Stockholm. De två gripna, som varit anhållna i sin frånvaro, misstänks för att ha hanterat ett vapen vid flera skjutningar under våren och sommaren.

– Vi vet att vapnet de gripna är misstänkta för att ha hanterat har använts vid flera skjutningar under våren och sommaren, säger David Sund, gruppchef för strategiskt operativa gruppen i Skärholmen.

De gripna personerna är sedan tidigare dömda för grova våldsbrott och har kopplingar till kriminella nätverk. Vapnet ska ha beslagtagits av polisen redan i somras och använts vid flera skjutningar i Sätra. Enligt polisen ska vapnet bland annat använts i april, då en barnfamiljs lägenhet besköts med ett tjugotal skott. Ingen person ska då ha kommit till skada.

– Vi vet att de är brottsaktiva men har inga ledande roller, säger  David Sund, gruppchef för strategiskt operativa gruppen i lokalpolisområde Skärholmen till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.