Sollentuna kommunhus på Turebergs torg. Foto: Sollentuna kommun/Peter Holstad

Två SD-ledamöter i Sollentuna lämnar partiet – går över till KD

Publicerad

Sverigedemokraterna har tappat två av sina fem ledamöter i Sollentuna kommunfullmäktige. Det framkom då fullmäktige sammanträdde för första gången efter sommaren under torsdagskvällen. Ledamöterna ansöker nu om medlemskap i Kristdemokraterna, rapporterar Mitti.

En av dem som ansöker om medlemskap i KD är den tidigare gruppledaren för SD i Sollentuna, Mikael Stigenberg. Det skriver Mitt i. Han uteslöts tidigare i juni från SD då han vägrat att göra sig av med Mikael Valtersson, den politiska sekreteraren, som haft kopplingar till högerextrema personer.

Mikael Stigenberg är inte ensam

Ytterligare en ledamot, som i lojalitet med Mikael Stigenberg lämnade SD, har ansökt om medlemskap i KD. Enligt Kristdemokraterna i Sollentuna kommer de nya medlemmarna att bjudas in till partiets möten.

– Ja, de kommer nog att vara med på våra gruppmöten och så och vi får ha resonemang med dem om hur de ska rösta. Men väljarna har valt dem och de sitter på sina mandat, det är inte så att vi i KD helt plötsligt har sju mandat i stället för fem som vi fick efter valet, säger Magnus Ramstrand (KD) till tidningen.

SVT har sökt Mikael Stigenberg men ej fått kontakt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer