Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TT/Arkivbild

Två allvarligt skadade efter smitningsolycka i Fruängen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörda av en bil i Fruängen. En bilist körde upp på trottoaren, körde på de två fotgängarna och smet sedan från platsen. Fotgängarnas skador bedöms vara allvarliga.

Polisen fick larm om olyckan vid midnatt natten till onsdag. En bil hade kört upp på trottoaren och kört på två fotgängare.

Föraren smet från platsen men det fanns vittnen till händelsen som kunde identifiera bilen. Mannen greps kort därefter i sin bostad.

– En person har gripits och är skäligen misstänkt för att ha vållat olyckan, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl till SVT Nyheter.

Två allvarligt skadade

En av personerna var medvetslös i ingångsskedet och den andra hade skadat benet vid olyckan. Båda två har förts till sjukhus med skador som bedöms vara allvarliga.

Föraren är anhållen misstänkt för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdlöshet i trafik , grovt rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott och smitning från trafikolycka.

Bilen är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.