Foto: Brottsplats Sthlm

Två SL-bussar i krock – skadade passagerare

Uppdaterad
Publicerad

Två SL-bussar frontalkrockade i Sollentuna vid halv fyra-tiden på fredagseftermiddagen. Enligt Storstockholms brandförsvar ska 23 personer vara skadade varav tre allvarligt. 14 personer har förts till sjukhus med ambulans.

Klockan 15.21 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Sollentuna efter att en trafikolycka inträffat.

– Det är två linjetrafikbussar som frontalkrockat, men det har inträffat i ett bostadsområde med relativt låga hastigheter. Bussarna har gått ihop på grund av halka, säger Alexander Axelsson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Olyckan inträffade på Lomvägen i området Sjöberg i Sollentuna. Vägen var avstängd i båda körriktningarna.

Olyckan inträffade på Lomvägen i Sollentuna. Foto: SVT

23 skadade – 14 till sjukhus

Enligt räddningstjänsten är det minst 23 skadade personer samt ett större antal oskadda. De skadade som inte fördes till sjukhus har omhändertagits på platsen.

– Sjukvårdsinsatsen är avslutad på platsen. Fjorton personer har förts till sjukhus med ambulans, säger Hessam Akbari, pressansvarig vid Region Stockholm till TT

Varken polisen, räddningstjänsten eller Region Stockholm kan svara på hur pass allvarliga skadorna är men enligt bussbolaget Arriva är tre personer allvarligt skadade.

Omdragen rutt

Bussarna gick inte på sin ordinare körväg.

– Kommunen hade dragit om körvägen från bussarnas ordinarie rutt, säger Johan Nordgren.

Enligt uppgifter till SVT är det på grund av ombyggnationer som pågår i Sjöberg centrum.

Bussbolaget Arriva har samlat sin krisledning och kommer att tillsätta en intern säkerhetsutredning. Enligt polisen har en förundersökning om grov vårdslöshet i trafik inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.