Foto: TT arkivbild

Tydlig ökning av patienter med covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Antalet patienter som får vård mot covid-19 ökar i regionen. Ökningen påverkar främst akutsjukhusen och den geriatriska vården.

– Vi har en tydlig ökning, konstaterar Johan Bratt, chefläkare i Region Stockholm.

Totalt vårdas nu 425 patienter mot covid-19 vid något av regionens sjukhus. Det är en ökning med 82 patienter jämfört med förra veckan. Det visar en ny rapport från Region Stockholm.

-Vi har en tydlig ökning i antalet personer som vårdas med covid-19 i Stockholm. Det är på akutsjukhusen och inom den geriatriska vården som vi ser en ökning, säger Johan Bratt chefläkare i Region Stockholm.

Nio patienter intensivvårdas och 292 patienter får vård på akutsjukhus. 124 patienter med covid-19 får geriatrisk vård. Vilket är sjukvård specialiserad på akuta och kroniska sjukdomar till följd av åldrande.

Virussmocka har dragit in

Under pandemin vårdades som mest 1100 covidpatienter på något av regionens sjukhus. Toppen nåddes i april 2020. Under vecka 48 har 1061 nya fall rapporterats in.

Vintern har dragit med sig en virussmocka över Stockholm. RS-säsongen är i gång och antalet barn som insjuknat i viruset ökar. Regionen har även noterat en ökad spridning av säsongsinfluensan.

– Jag vill därför påminna alla om att stanna hemma om man är sjuk och att ta de vaccin som erbjuds mot covid-19 och för riskgrupper och personer över 65 år även mot influensa, säger Johan Bratt, chefläkare i regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mer Stockholm
Mer Nyheter